“Frukosten är dagens viktigaste måltid” är ett känt uttryck. Så varför riskera att att känna sig trött och utmattad på jobb, i skolan eller ens hemma? Maten vi äter på morgonen ger styrka åt vår kropp och själ. Men på grund av stress och tidsbrist hoppar många över denna måltid eller så glöms den helt enkelt bort. Om vi inte äter frukost får vår kropp inte energi och vi känner oss trötta. Generellt äter de flesta människor inte tillräckligt med protein eller så innehåller det protein de äter för mycket fett. Som pricken på i:et intar många dessutom ohälsosamma snacks och mellanmål under hela dagen. 

Protein för alla!

  • För dem som inte äter tillräckligt med kött, mjölk, ost och andra proteinrika födoämnen
  • För dem som vill kontrollera mängden kalorier och fett i sin kost
  • För barn (över 3 år), ungdomar, äldre människor och kvinnor som är gravida eller ammar som behöver extra protein
  • För dem som hoppar över måltider, äter små portioner eller känner att de behöver mer protein i sin kost
  • Det växtbaserade, kolesterol- och laktosfria pulvret passar även för diabetiker, vegetarianer och veganer. 
   

Varför protein?

  • Vuxna behöver i allmänhet mellan 45 g och 75 g protein varje dag för att bevara sin proteinbalans.
  • Bra proteinkällor är kött, fisk, ägg, mjölk, mejeriprodukter och soja.
  • Dessa proteiner är av hög kvalitet vilket betyder att de i stort sett helt och hållet kan användas av kroppen för reparation, återuppbyggnad och syntes av proteinstrukturer.
  • Proteinbalansen stöds bäst genom att proteinintaget sprids över dagens alla måltider - frukost, lunch och middag.

En skopa* kan göra skillnad! NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder

  • Kroppen förvarar inte överskottsproteiner. Därför krävs ett dagligt intag för att garantera att kroppen får de halter av protein som krävs för vitala funktioner.
  • NUTRIWAY All Plant Protein Powder ger dig proteiner av hög kvalitet.
  • Den här produkten, tillsammans med en balanserad kost och en sund livsstil, erbjuder ett bättre alternativ till traditionella proteinkällor.

    * 10 g

Vad innehåller det? 

  • Ingredienserna är utvunna ur naturliga proteinkällor som soja, vete och ärter.
  • Produkten innehåller alla de nio essentiella aminosyrorna som krävs för att bevara muskelmassa och förhindra att musklerna blir svaga och trötta
  • Fett- och kolesterolhalten är lägre än hos kött, ost, ägg och helmjölk

Hur ska det användas?

  • Tillsätt en skopa (ca 10 g) pulver efter behov i mjölk eller annan dryck, en eller t.o.m. flera gånger om dagen. Vispa kraftigt eller skaka i en väl försluten behållare i en minut.
  • Du kan även strö pulvret över gröt, flingor, soppor, sallader eller annan mat utan att smaken påverkas.
 

Kickstarta din dag med en sund frukost!

Du kan använda proteinpulvret i läckra recept från NUTRIWAY, till exempel rispudding med pistaschmandlar och russin, shake med päron, banan och choklad, sprudlande citrus dryck och många fler.

Kom ihåg: 1 skopa (10 gram) pulver = 15 ml (matsked)

 
Löksoppa med brödsmulor

Ingredienser

3 lökar (450 g)
4 matskedar Amway olivolja
2 rågade matskedar (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
500 ml grönsaksbuljong
salt och peppar
2 skivor bröd utan kanter
en kvist salvia 
riven ost till servering
 
Instruktioner
 
Skala lökarna och skär i tunna skivor. Värm 2 skedar Amway olivolja i en kastrull med nonstickbeläggning och stuva lökarna lätt i några minuter. Häll över grönsaksbuljongen, koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. 
 
Kör brödskivorna några sekunder i en matberedare för att smula sönder dem. Värm 2 skedar Amway olivolja i en stekpanna och stek brödsmulorna tillsammans med salviablad tills de är gyllenbruna och knapriga. 
 
Strö de knapriga brödsmulorna med salvia över soppan och servera med svartpeppar och riven ost till.
 
Ger 2 portioner
 
Dipp med kikärter och torkade tomater

Ingredienser

200 g avrunna, konserverade kikärter
40 g torkade tomater i olja
40 g vatten 
saften från 1/2 citron
1 rågad matsked (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
2 matskedar Amway olivolja
en nypa salt
hackad persilja
morötter, rädisor, fänkål och selleri till servering
 
Instruktioner
 
Lägg alla ingrediensser utom persiljan i en matberedare och mixa tills blandningen är jämn. Lägg dippent i en liten skål och strö över med hackad persilja. Servera med råa grönsaker och/eller bröd, rostat bröd och grahamskex.
 
Ger 4 till 6 portioner 
 
Vegetarisk smörgås

Ingredienser

4 skivor bröd
1 zucchini
1 röd paprika
3 rågade matskedar (30 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
3 matskedar vinäger
70 g Amway olivolja
salt och peppar
1 stjälk mynta
 
Instruktioner 
 
Skölj grönsakerna. Skär zucchinin i skivor. Skär paprikan i skivor och kasta bort stjälken, fröna och det vita innanmätet. Rosta grönsakerna på ett galler och lägg åt sidan.
 
Vispa samman NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder, vinäger, salt och peppar i en liten skål. Häll i oljan i en jämn stråle medan du fortsätter att vispa tills blandningen är jämn, krämig och utan klumpar.
 
Lägg 2 skivor bröd på en skärbräda och bred ena halvan med blandningen med NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder. Lägg på de rostade grönsakerna och myntan. Bred resten av blandningen på de 2 andra brödskivorna och lägg på med den bredda sidan nedåt. Servera.
 
Ger 2 portioner
 
Tips: du kan rosta brödskivorna om du vill ha en varm smörgås.
Smörgås med ädelost, äpple och selleri

2 portioner

Ingredienser 
 
2 småfranskor
120 g ädelost (Gorgonzola, Roquefort, Stilton…)
1 rågad matsked (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
2 stjälkar bladselleri
mjölk eller yoghurt om det behövs
1/2 rött äpple
citronsaft
 
Instruktioner 
 
Lägg ädelosten i en matberedare tillsammans med bladsellerin och NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder och mixa tills blandningen är jämn. Om krämen blir för tjock (det beror på ostsorten) kan du tillsätta lite mjölk eller yoghurt för att göra den krämigare.
 
Delasmåfranskorna. Skölj äpplet och skär i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i citronsaften för att hindra dem från att mörkna. Ta upp dem och klappa dem torra med en pappershandduk. Hacka sellerin. Bred ostkrämen på småfranskornas underhalva, lägg på äppleskivor, strö över hackad selleri, lägg på småfranskornas övre halva och servera.
Rispudding med pistachnötter och russin

1 portion

Ingredienser

25 g långkornigt ris
2,5 dl mjölk (lätt eller hel)
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
10 g strösocker
10 g russin
 ½ tsk kanelpulver
10 g hackade pistaschnötter
en klick smör

Instruktioner

Lägg riset i en tesil och skölj under kallt vatten tills vattnet som rinner av är klart. Lägg russinen i blöt i varmt vatten. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull med nonstickbeläggning. Tillsätt riset, sänk värmen och låt sjuda i 15 minuter. Rör om ofta så att riset inte fastnar i kastrullens botten.

När riset kokat färdigt, tillsätt sockret, 1 skopa proteinpulver, de avrunna russinen och kanelen. Vispa ihop. Lägg upp i en liten skål och ät medan det är varmt.

Du kan också göra en pudding genom att ta av kastrullen från spisen och låta stå och stelna en stund. Smörj en liten plastkopp med smör, lägg över riset i koppen och pressa ner med en sked. Vänd genast och lägg upp på en liten tallrik. Strö över med pistaschnötter och servera.

Shake med päron, choklad och banan

1 portion

Ingredienser

1 litet päron
1 liten banan
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
1 matsked chokladpulver (5 g)
120 ml mjölk (lätt eller hel)
kanelpulver eller kakaopulver att strö över

 

Instruktioner

Skala, kärna ur och skär päronet i bitar. Skala bananen och skär i bitar. Lägg frukten, 1 skopa proteinpulver, chokladpulvret och mjölken i en mixer eller matberedare och mixa helt jämnt.

Häll upp i ett högt glas, strö över kanelpulver eller kakaopulver och servera.

Sprudlande citrus-dryck

1 portion

Ingredienser

1 röd grapefrukt
2 mandariner
1 limefrukt
1 citron
3 skedar flytande honung
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
3 - 4 jordgubbar (40 g)

Instruktioner

Tvätta och torka av jordgubbarna, skär dem i bitar och lägg dem i ett högt glas. Skär grapefrukten, mandarinerna, limefrukten och citronen i halvor med en vass kniv och pressa ut saften med en citronpress.

Sila ner saften i en shaker och tillsätt honungen och 1 skopa proteinpulver. Skaka kraftigt och häll ner i glaset med jordgubbarna och servera.

Du kan också göra den här drycken med andra citrusfrukter som du gillar och du kan lägga i andra fruktbitar, t.ex. hallon, björnbär, granatäpple, kiwi, osv.

Färsk fruktsallad med müsli

1 portion

Ingredienser

  • 150 g skalad och urkärnad färsk frukt (äpplen, päron, vindruvor, melon, jordgubbar, kiwi...)
  • 1 ekologiskt odlad apelsin
  • 1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
  • 20 g farinsocker
  • 40 g grov müsli

Instruktioner

Tvätta apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Skär den färska frukten i tärningar eller bitar och lägg dem i en liten skål. Lägg 1 skopa proteinpulver i en annan skål och blanda ner sockret och apelsinsaften och vispa sedan kraftigt till en jämn juice utan klumpar.

Häll juicen över fruktsalladen, strö över den grova müslin och apelsinskalet och servera.

Pannkakor

Ingredienser

1 ägg
2 skopor NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
110 ml mjölk (lätt eller hel)
en klick smör

 

 

Instruktioner

Vispa samman ägget med 2 skopor proteinpulver och mjölk i en skål till en jämn smet utan klumpar. Lägg smöret i ett litet paket av hushållspapper.

Värm upp en stekpanna med med nonstickbeläggning (cirka 10 cm i diameter) på medelvärme och smörj lätt med det lilla smörpaketet. Häll en liten slev smet mitt i stekpannan. Håll stekpannan i handtaget, lyft den från plattan och vicka runt så att smeten sprider sig över hela botten. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och stek i cirka 40 sekunder.

Använd en stekspade som inte är av metall, lossa pannkakan och vänd på den. Stek i cirka 20 till 30 sekunder till och låt den sedan glida över på en tallrik. Använd resten av smeten för att göra 5 pannkakor till, stapla dem på en tallrik och servera.

Ger 6 små pannkakor (cirka 10 cm i diameter) eller 3 stora (cirka 17 cm i diameter)

Du kan servera pannkakorna med något tillbehör du gillar, t.ex. sylt, marmelad, honung, nougatpålägg, gräddfil, färskost, frukt, osv.

 

 
Exotic smoothie

Ingredienser

1 liten mogen banan
80 g färsk ananas
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
200 ml kefir
3 urkärnade dadlar, plus extra dadlar för servering
1 sked klar honung

 

 

Instruktioner

Lägg bananen och ananasköttet i en mixer eller matberedare och mixa tills blandningen är jämn. Tillsätt dadelbitarna, NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder och honung och mixa igen tills allt blandats väl. Tillsätt kefir och mixa igen. Häll upp i ett högt glas och servera med extra dadelskivor om du vill.

Ger 1 portion

 
 
Rödbetssmörgåsar

Ingredienser

4 skivor vitt bröd (cirka 11 x 11 cm) utan kanter
30 g kokt rödbeta
140 g philadelphiaost av getmjölk
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
några gräslöksstjälkar
salt och peppar
rucolablad till garnering

Instruktioner

Lägg rödbetan, osten och NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder i en matberedare tillsammans med en nypa salt och peppar. Mixa tills blandningen är jämn.

Bred rödbetskrämen jämnt över 3 skivor bröd, strö över lite hackad gräslök och trava dem på varandra. Täck med en fjärde skiva. Svep in i plastfolie och lägg in i kylskåpet i minst en 1 timme.

Packa upp straxt innan serveringen. Skär brödtravarna i 4 delar och sedan varje del i 2 för att få 8 travade smörgåsar. Lägg upp smörgåsarna på ett serveringsfat, garnera med rucola och servera.

Ger 2 till 4 portioner (8 stycken)

 
 
Smulpaj av björnbär och röda vinbär

Ingredienser

300 g björnbär
200 g röda vinbär
4 skedar jordgubbssylt
40 g mjöl
40 g mandelpulver
50 g farinsocker
2 skopor NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
60 g smör

Instruktioner

Värm ugnen till 200° C. Blanda samman mjöl, mandelpulver, farinsocker och NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder i en stor skål. Skär smöret i småbitar, lägg i degen och blanda med händerna tills degen blir smulig.

Skölj bären och klappa dem torra med en pappershandduk. Kasta bort de röda vinbärens stjälkar och fördela dem i 4 små ugnsformar. Bred 1 sked jordgubbssylt över bären i varje ugnsform och lägg över smuldegen. Grädda tills de är gyllenbruna och frukten bubblar, cirka 20 minuter. Servera varma.

Ger 4 portioner

 
 
Bullar med ost/yoghurt  
Ingredienser
 
1 ägg
100 ml grekisk yoghurt
1 tsk bakpulver
40 g mandelpulver
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
100 g riven emmenthaler eller annan mognad ost
Salt och peppar
Blandade frön (pumpafrön, kummin, linfrö, sesam...)
Instruktioner
 
Värm ugnen till 180°. Täck en bakplåt med bakpapper. Vispa samman äggen med yoghurten i en stor skål. Tillsätt bakpulver, mandelpulver, NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder, en nypa salt och peppar samt riven ost. När smeten är jämn, lägg upp 15 skopor av den på bakpappret. Strö över varje bulle med frön och grädda i cirka 15 minuter till de är ljust gyllenbruna. Låt svalna och servera.
 
Ger 4 till 6 portioner (15 stycken)
 
 
 
Ett läckert pålägg med sylt och mandel
Ingredienser
 
120 g hallonsylt
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
1 sked hackade mandlar
4 skivor fullkornsbröd
 
 
 
Instruktioner
 
Blanda sylten med en skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder. Rosta de hackade mandlarna i en stekpanna med nonstickbeläggning i 1 till 2 minuter, tills de är gyllenbruna. Rosta brödet. Bred sylten på brödet, strö över med de rostade mandlarna och servera.
 
Ger 1 till 2 portioner
Du kan använda vilken sylt som helst som du gillar. Du kan också använda hackade pistaschmandlar i stället för rostade mandlar.
 
 
 
 
Gröt med päron och nötter

I portion

Ingredienser 

3 dl vatten
40 g havregryn
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
2 konserverade päronhalvor
4 valnötter
1 tesked kanelpulver
farinsocker (valfritt)

Instruktioner

Koka upp vattnet, tillsätt havregrynen, 1/2 tesked kanelpulver och 1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder, rör ihop noga och låt koka i 1 minut. Häll upp gröten i en kopp och låt stå en stund. Tillsätt skivade päron, strö över hackade valnötter och resten av kanelpulvret, servera. Strö över lite farinsocker och dekorera med apelsinskalsstrimlor om du vill.

Du kan också använda färska päron för den här gröten. Skala, kärna ur och skär ett litet päron i fyra delar. Täck över med vatten, tillsätt 1 till 2 skedar socker och koka tills de är mjuka. Du kan använda päronlagen när du kokar gröten.

 
 
Läckra bägare
Ingredienser
 
300 g kvark eller Philadelphiaost
125 ml vaniljyoghurt
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
1 liten gul persika (eller 1/2 stor persika)
8 hallon
2 biskvier eller chokladkex
kakaopulver till servering
 
Instruktioner
 
Vispa samman kvark och NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder i en skål tills smeten är jämn och krämig. Tillsätt vaniljyoghurt och vänd ner med en slickepott. Skala och kärna ur persikan. Skär den i små bitar och kör till puré i en matberedare. Lägg upp yoghurt/kvarkkrämen i 2 serveringskoppar, häll över persikopurén och rör om försiktigt. Dekorera varje kopp med 4 hallon och 1 söndersmulat kex. Strö över kakaopulver om du vill.
Ger 2 portioner
Välj frukt efter säsong. Du kan göra puré av aprikoser eller jordgubbar och du kan ersätta hallonen med andra bär du tycker om.
 
 
 
Grön blandning
1 portion
 
Ingredienser 
 
1 litet grönt äpple (granny smith) 
1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
400 g vindruvor
150 g bladselleri
1 kiwifrukt
1 limefrukt
 
Instruktioner
 
Pressa limefrukten Skala äpplet, skär det i småbitar, lägg i en mixer eller matberedare och mixa tillsammans med limejuicen och 1 skopa NUTRIWAY All Plant Protein Powder tills blandningen är jämn. Tvätta vindruvorna och sellerin. Skala kiwifrukten, skär sellerin och kiwifrukten i småbitar och pressa till juice, pressa även vindruvorna till juice och häll i juicen i äppleblandningen. Mixa noga, häll upp i ett högt glas och servera.
 
 
Läckra croissanter

Ingredienser

1 rund skiva filodeg, 230 g (cirka 30 cm)
80 g fetaost
1 rågad matsked (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
1 matsked hackade örter (persilja, mynta, gräslök, basilika...)
1 tesked paprikapulver
1 äggula
2 teskedar mjölk
sesamfrön

Instruktioner

Värm ugnen till 200°. Täck en bakplåt med bakpapper. Smula sönder fetaosten och blanda samman med 1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder, örterna och paprikapulvret i en stor skål, Kavla ut filodegen på ditt bakbord. Dela upp degen i 12 trekanter med en vass kniv. Lägg en tesked av fetablandningen mitt på den bredare delen av varje trekant. Börja vid den breda delen och rulla trekanterna mot spetsen.

Lägg croissanterna på bakpappret. Blanda äggula och mjölk och pensla croissanterna. Strö över sesamfrön och grädda i cirka 20 minuter tills croissanterna är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och servera varma.

Ger 4 portioner (12 stycken)

Zucchinisoppa med ljus pesto

Ingredienser

50 g purjolök
300 g zucchini
1 liten potatis
2 rågade matskedar (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
2 matskedar Amway olivolja
500 ml grönsaksbuljong
salt

Till peston

40 g basilikablad
1 sked pinjenötter, plus extra pinjenötter för servering
1 sked riven parmesanost
70 g Amway olivolja
salt

Instruktioner

Värm buljongen. Skala och skölj potatisen och skär den i tärningar. Skär purjolöken i tunna skivor och lägg i en kastrull med nonstickbeläggning tillsammans med oljan. Stuva lätt i några minuter. Skölj och riv under tiden zucchinin, lägg i kastrullen, tillsätt NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder, rör om och häll över den varma buljongen. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då.

Skölj basilikabladen och klappa dem torra med en pappershandduk. Lägg bladen i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna och mixa tills blandningen är jämn. Rosta de extra pinjenötterna i en stekpanna i några minuter tills de är gyllenbruna.

Mixa soppan med en handmixer. Smaka av och lägg upp i 2 sopptallrikar. Lägg en klick pesto i varje tallrik, strö över rostade pinjenötter och servera.

Ger 2 portioner

 
 
Pålägg med apelsin och honung

Ingredienser

1 ekologisk  apelsin
1 rågad matsked (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
20 g  honung
philadelphiaost
fullkornsbröd

 

Instruktioner

Tvätta apelsinen noga, skär den i bitar med skalet på, kärna ur och lägg i en matberedare tillsammans med NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder och honung. Mixa tills blandningen är jämn. Använd det här pålägget på fullkornsbröd tillsammans med philadelphiaost.

Ger 2 till 4 portioner

Du kan spara pålägget i kylskåpet i upp till 5 dagar.

 
 
Varm mandelmilkshake
Ingredienser
 
150 ml kaffe
100 ml mandelmjölk
1 till 2 matskedar farinsocker efter smak
1 rågad matsked (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
1 tesked kanelpulver
 
Instruktioner
 
Värm mandelmjölken. Blanda 1/2 tesked kanelpulver, 1 skopa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder och farinsocker i ett högt glas eller i en mugg. Tillsätt varmt kaffe och varm mandelmjölk. Rör försiktigt, strö över resten av kanelpulvret och servera.
 
Ger 1 portion
 
 

 

 

Enkel hallonkaka 

Ingredienser
2 ägg
140 g strösocker
125 ml hallonyoghurt
70 g majs- eller jordnötsolja
300 g mjöl + extra mjöl till formen
16 g bakpulver
2 rågade matskedar (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder
125 g färska hallon
en nypa salt
en klick smör till formen
florsocker till servering

Instruktioner

Värm ugnen till 180°. Smörj och mjöla en 22 cm lång bakform. Rör samman mjöl, bakpulver, NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder och salt i en stor skål. Vispa upp ägg och socker i en matberedare eller med elvisp tills de blir luftiga. Tillsätt yoghurt och fortsätt att vispa. Häll sedan försiktigt ned oljan i en jämn  stråle medan du fortsätter att röra. Tillsätt de torra ingredienserna och rör samman till en smet. Rör försiktigt ner hallonen med en slickepott.

Häll smeten i kakformen och grädda i cirka 40 minuter eller tills du kan sticka in en tandpetare i mitten utan att den blir kladdig. Ta ut kakformen ur ugnen och låt svalna på ett galler. Ta ut kakan från kakformen, strö över florsocker och servera.

 

Ger 8 till 10 portioner.

 

 

Mjölkfri müslismoothie 

Ingredienser

250 ml sojamjölk
2 torkade aprikoser
20 g kanderad ingefära
40 g valfri müsli
1 rågad matsked (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder

Instruktioner

Skär aprikosen och ingefäran i små bitar och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med de andra ingredienserna. Mixa tills blandningen är jämn och utan klumpar. Häll smoothien i ett högt glas och servera.

Ger 1 portion